POVIŠICA

Nađete li rupu u Chromeu, zaradit ćete još više para

03.10.2014 u 15:19

Bionic
Reading

Dosad su isplatili više od 1,25 milijuna dolara (oko 6,8 milijuna kuna) za više od 700 pronađenih propusta i bugova. I, reklo bi se, ne misle kako je to bilo dovoljno. Google je povećao iznose koje daje onima koji uspio naći sigurnosne propuste u njegovom web-pregledniku

Maksimalni pojedinačni iznos povećan je s pet na 15 tisuća dolara (s 27,5 na 82,5 tisuće kuna). Minimalni i dalje ostaje 500 dolara (2,7 tisuća kuna), koliko je bio kad je Google pokrenuo natječaj 2010. godine.

Ako vam nije jasno zašto se Googleu i drugim tvrtkama isplati dijeliti novce na ovaj način, odgovor se krije u tome što dobiju istraživački rad bez potrebe zapošljavanja stručnjaka na puno radno vrijeme. To što ujedno i spriječavaju prodaju otkrivenih propusta na crnom tržištu dodatni je bonus.


Zbog toga Googleu nije problem ni isprsiti se s većim iznosom kad je potrebno - prošlog mjeseca isplatili su samo jednom istraživaču 30 tisuća dolara (165 tisuća kuna) za otkriće niza povezanih bugova.

Na službenom blogu su i naveli koliko različite vrste propusta mogu donijeti novca. Plaćat će više za otkrivanje propusta vezanih uz bugove. A najbolji istraživači bit će uvršteni u Googleov Hall of Fame.

Izvor:CNET