steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

5/8

Četvrti mit: 'Jobs je bio tehnološki genij'

Steve Jobs bio je vrlo pametan i talentiran čovjek, to se ne može osporiti. No, je li on bio baš toliki stručnjak s gotovo božanskim darom za tehnologiju? Čini se da ipak nije. Prema koautoru knjige 'Becoming Steve Jobs', on doista nije bio tehnološki genij. 'Steve nije toliko poznavao digitalnu tehnologiju. Bio je impresario  koji je znao rasporediti resurse za izgradnju lijepih proizvoda.' Dakle, on je bio više Picasso nego Einstein tehnološke industrije. Težio je tome da umjetnost spoji s najnovijom tehnologijom. Stoga su Appleovi proizvodi često nalikovali umjetničkim skulpturama, ne gubeći pritom ništa na funkcionalnosti. 'Ja sam jedan od rijetkih koji razumije da proizvodnja tehnologija zahtijeva strast i kreativnost, te da proizvodnja nečega umjetničkog zahtijeva pravu disciplinu', rekao je jednom Jobs.

Četvrti mit: 'Jobs je bio tehnološki genij'

Četvrti mit: 'Jobs je bio tehnološki genij'

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Steve Jobs bio je osebujan čovjek, vizionar i samozatajni genij kojeg su još za života pratile priče o nemogućem karatkeru. Neke od tih priča prate i poslije smrti. Ima li ikakve istine u njima?