steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

8/8

Sedmi mit: 'Jobs je uvijek prisvajao zasluge za sve'

Ako ste ikada gledali filmove o životu i vremenu Applea, logično je da ste povjerovali u priču kako je Jobs bio teški narcis koji se je prisvojio sve zasluge za Appleov uspjeh. U mnogim scenama prikazan je kao bog koji se spustio na zemlju među gomilu neznalica koji bez njegove pomoći valjda ne bi znali ni svjetlo upaliti. Postoji i filmska scena u kojoj suosnivač Applea Steve Wozniak traži od Jobsa da prilikom govora oda priznanje cijelom timu koji je radio na Appleu II. U stvarnosti, Wozniak je znao reći kako se Jobs ponosio ekipom s kojom je radio i divio ljudima kori su ga tada okruživali. Prema Wozniaku, 'on je stajao iza Jobsa na svakom predstavljanju' i s prijateljem 'nikad ne bi razgovarao na takav način'.

Sedmi mit: 'Jobs je uvijek prisvajao zasluge za sve'

Sedmi mit: 'Jobs je uvijek prisvajao zasluge za sve'

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Steve Jobs bio je osebujan čovjek, vizionar i samozatajni genij kojeg su još za života pratile priče o nemogućem karatkeru. Neke od tih priča prate i poslije smrti. Ima li ikakve istine u njima?