steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

6/8

Peti mit: 'Steve Jobs je prezirao Billa Gatesa'

Vjerojatno ste već ćuli za priču o tome kako su Steve Jobs i Bill Gates (likovi na popratnoj fotografiji nisu njih dvojica, nego Noah Wyle i Anthony Michael Hall koji su ih glumili u filmu 'Pirates of Silicon Valley') bili ljuti rivali koji su svaku minutu dana i noći provodili razmišljajući samo o tome kako da unište jedan drugoga. Dok su Apple i Microsoft tehnički gledano bili konkurenti, i su su još uvijek, između dvojice muškaraca nikada nije bilo osobnog neprijateljstva. Njihove javne rasprave i nadmudrivanja trebalo bi shvaćati kao konstruktivnu kritiku među vršnjacima, a ne osobnim napadima. Zapravo, njih su dvojica inspirirala jedan drugoga, izvlačeći iz sebe ono najbolje što mogu dati. Obojica su više puta u intervjuima izražavala visoku razinu poštovanja jedan prema drugom. Gates je izjavio da je Jobs jedan od rijetkih ljudi koji su ga inspirirali. Kad je čuo da Gates umire, napisao mu je pismo. 'Nije bilo nikakvog pomirenja jer mi nismo bili u ratu. Napravili smo sjajne proizvode, a konkurencija je uvijek pozitivna stvar. Nije bilo razloga za praštanje', rekao je Gates.

Peti mit: 'Steve Jobs je prezirao Billa Gatesa'

Peti mit: 'Steve Jobs je prezirao Billa Gatesa'

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Steve Jobs bio je osebujan čovjek, vizionar i samozatajni genij kojeg su još za života pratile priče o nemogućem karatkeru. Neke od tih priča prate i poslije smrti. Ima li ikakve istine u njima?