steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

2/8

Prvi mit: 'Jobs je na poslu bio teški nasilnik'

Među mnogim mitovima o Steveu Jobsu, ovaj je vjerojatno jedan od najčešćih. Priča kaže da je bio grubijan koji je često zlostavljao ili slatkorječivo nagovarao svoje osoblje, samo da bude po njegovom. Istina je da je bio šef i da njegov posao nije bio biti simpatičan, nego efikasan. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je zapravo bio perfekcionist. Znao bi se opsesivno usredotočiti na fine detalje, barem se tako činilo drugima. Nije se libio izraziti svoje mišljenje i često je prekidao sastanke ako bi mu se činilo da se projekt ne razvija kako bi trebao. Mnogi su se zbog njegovog ponašanja znali osobno uvrijediti mada njegova namjera nikad nije bila uvrijediti drugoga nego stići do cilja za kojeg je vjerovao da je jedini ispravan. 

Prvi mit: 'Jobs je na poslu bio teški nasilnik'

Prvi mit: 'Jobs je na poslu bio teški nasilnik'

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Steve Jobs bio je osebujan čovjek, vizionar i samozatajni genij kojeg su još za života pratile priče o nemogućem karatkeru. Neke od tih priča prate i poslije smrti. Ima li ikakve istine u njima?