steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

7/8

Šesti mit: 'Jobs je mrzio Japance'

Ovo je jedan od blesavijih mitova o Steveu Jobsu. Sve je navodno počelo 2010. kad se šef Applea privatnim mlažnjakom vraćao s godišnjeg odmora u japanskom Kyotu. Carinici su među njegovim stvarima pronašli i nekoliko šurikena, nindža zvijezda koje je nabavio kao suvenire. nastalo je natezanje i Jobs je tada navodno izjavio da više nikad dok je živ neće nogom kročiti na japansko tlo. Što se zapravo dogodilo nikad nećemo znati, no službena verzija glasi ovako: 'Steve je ljetos posjetio Japan i odmarao se u Kyotu, ali incidenti opisani u zračnoj luci čista su izmišljotina. Steve se dobro proveo i nada se da će uskoro opet posjetiti Japan.' Šteta, bila je to baš dobra novinska priča.

Šesti mit: 'Jobs je mrzio Japance'

Šesti mit: 'Jobs je mrzio Japance'

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Steve Jobs bio je osebujan čovjek, vizionar i samozatajni genij kojeg su još za života pratile priče o nemogućem karatkeru. Neke od tih priča prate i poslije smrti. Ima li ikakve istine u njima?