KOLIKO STE PAMETNI?

Možete li riješiti ove lude zagonetke?

12.04.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Ima li bolje razbibrige od mozgalica? Pripremili smo vam neke koje se nalaze u udžbenicima za osnovne škole, ali i neke koje ni sami nismo mogli riješiti

Možda ste ih kao djeca obožavali ili vam nisu bile osobito drage, no, u svakom slučaju, dokazano je kako mozgalice pomažu u razvoju vještina zapažanja, koncentracije i logičkog razmišljanja. Posebno su korisne one matematičke, jer ih primjenjujemo svaki dan. Primjerice na tržnici ili dok pokušavamo izračunati koliko nam je vremena ostalo do jutarnjeg alarma. Tko je rekao da vam matematika nikad neće trebati?

Matematika je način razmišljanja koji nam omogućuje logičko zaključivanje, kritičko razmišljanje i donošenje pravih odluka. uz to, današnja je tehnologija zasnovana na čvrstim matematičkim zakonitostima stoga je sve više profesija usko povezano s matematikom. Pažnja je prvi korak kognicije te da bismo o nečemu razmišljali, nešto zapamtili ili zaključili, prvo to moramo opaziti. Stoga, odvojite pet minuta za ovih nekoliko mozgalica, odmorite se, zabavite i provjerite jeste li znali odgovore.

Quiz Maker - powered by Riddle

Najveći um dvadesetog stoljeća

Donosimo sedam načina na koje je veliki Albert Einstein zadužio čovječanstvo

Pogledaj galeriju