TEHNO recenzija

Mobilna igra tjedna: Isprobali smo Reigns

11.04.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Svake srijede donosimo vam naš izbor kratkih, ali slatkih mobilnih videoigara koje u malim zalogajima možete igrati u pokretu ili kod kuće. Ovog puta zasluženu pažnju dajemo neobičnom kultnom hitu Reigns

Koliko su bitne vaše odluke u igrama? Ne, stvarno - zapitajte se kada ste zadnji put igrali mobilnu videoigru s pričom u kojoj vaša osobna odluka može utjecati na konačnu priču? Kompaktna kartaška igra Reigns puca upravo na to - štoviše, u Reignsima doslovno cijelu igru provodite birajući. Svaki vaš potez mijenja političko stanje u regiji i konačno - vašu nemilu sudbinu.

Ovo se igra pet minuta!?

Sad vrlo vjerojatno mislite da ovakvo što nema mjesta u minijaturnoj recenziji kojoj su centralni fokus igre koje su male, mobilne i jednostavne. Poanta je da je Reigns fantastično jednostavan i kompaktan. Vi tijekom igre uvijek birate između dva ponuđena odgovora na karti i time pričate tragičnu priču o ukletom kralju.

TEHNO PREPORUKA

Isprobajte ove vrhunske igre za iPhone

Pogledaj galeriju

Svaka opcija ima dramatično različiti utjecaj na vaše kraljevstvo koje je svedeno na četiri stavke - novac, crkva, vojska i narod. Mehanički gledano, svaka karta prazni ili puni neku od stavki, a na vama je da niti jedna od njih ne bude previsoko ili prenisko. Date li vojsci previše ili novca dobit ćete državni udar, a ako odlučite štediti, susjedi će vas napasti i ubiti. Date li narodu previše, imat ćete narodni ustanak. Dajte im premalo i svi će pomrijeti od gladi. Za crkvu sve već znate.

Dakle cilj cijele igre je nastojati izbjeći vlastitu smrt vođenjem države koja, pored konkretnih problema poput vanjskih napadača, špijuna i sličnih divota ima magičnih nedaća zbog kojih, među ostalim, priči nije kraj kada vaš kralj umre. Da, Reigns je napravljen da ga razvijate višestrukim kratkim prohodima koji skoro uvijek završe neslavno. Svaki put kada igru završite, neke vaše odluke bit će prebačene na vašeg nasljednika, stvarajući priču koja se proteže kroz velik broj seansi od kojih svaka traje svega par minuta.

Zabavno, jednostavno i briljantno

Ako se naložite na Reigns, uvijek možete baciti pogled i na Regns: Her Majesty koji profinjuje formulu i igraču daje još dodatnog sadržaja.

Reigns je, ukratko, mješavine politikčke simulacije, avanture i roleplayinga strpane u format nemilosrdne i strahovito zabavne minimalističke igre s kartama. Ako ste ikad sanjarili o tome kako je to voditi magično kraljevstvo, Reigns će vam tu priliku pružiti - nekoliko desetaka, pa i stotina puta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Devolver Digital

Reigns

  • Žanr: kartaški RPG
  • Platforme: Android, iOS, Steam
  • Proizvođač: Nerial
  • Cijena: 24 kune