GEJMING

Možete ih zaigrati bilo kad: Izabrali smo tri izvrsne igre za dugu vožnju javnim prijevozom i čekanje u redu

14.10.2021 u 17:53

Bionic
Reading

Najbolje igre za dugu vožnju tramvajem ili autobusom one su koje ne zahtijevaju preveliku pažnju i koje se, među ostalim, vrlo lako mogu igrati jednom rukom

Mobilni uređaji dio su skoro svačije svakodnevice - nosimo ih posvuda sa sobom, koristimo ih u svakom trenutku i na koncu - izvrsne su platforme za gejming. Izabrali smo tri igre koje možete zaigrati doslovno u bilo kojem trenutku, a najbolje su za situacije u kojima dugo čekate u redu ili kad se vozite tramvajem ili autobusom. Njihova zajednička osobina? Sve tri mogu se zaigrati uz pomoć samo jedne ruke.

Crossy Road

Dok je svijet bio opsjednut Flappy Birdom, Crossy Road osvojio srca je svakog kome se nije svidjela Flappyjeva nevjerojatna težina. Crossy Road je jednostavna arkadna igra u kojoj pokušavate prevesti svoj lik preko ceste i paziti da ga ne pogodi nadolazeći promet. Kad ga nešto pogodi, igra je gotova, sakupljate sve što ste osvojili i idete ispočetka.

Kako bi igru učinili zanimljivijom, autori su dodali stvari poput tračnica, rijeka i tako dalje. Također možete otključavati nove likove i mijenjati boju kovanica koje sakupljate.

Kao i sve igre koje ćemo još nabrojati, Crossy Road je izvrstan zato što ga se može igrati jednim prstom, što ga čini izvrsnim izborom za svakog kome treba malo zabave tijekom putovanja u školu ili na posao. Igra je besplatna i dostupna na Androidu i iOS-u.

Monument Valley 2

Monument Valley jedna je od onih igara koje ne trebaju preduge uvode. Riječ je o višestruko nagrađivanoj 3D slagalici i jednoj od najboljih mobilnih igara u svojem žanru. Vaš zadatak je, u slučaju da niste čuli za nju, voditi majku i dijete na putovanju apstraktnim krajobrazima prepunima magične arhitekture, otkrivajući prolaze kroz optičke varke.

Igra također ima vrlo zanimljivu priču koju vam nećemo upropastiti, no kao što i pretpostavljate, radi se o putovanju majke i djeteta kroz magičan i ponekad strašan svijet. Najbolja stvar je to što ne morate igrati prethodnu igru da biste je shvatili.

Slagalice postaju postupno složenije te sukladno napretku kroz igru sve više od igrača traže interakciju s geometrijskim strukturama. Zvuči komplicirano, no vjerujte nam - ne bismo je predložili da nije toliko jednostavna da je možete igrati jednom rukom.

Igra košta oko pet eura i dostupna je na iOS-u i Androidu.

Orbit

Orbit se najlakše može opisati kao simulator gravitacije koji kombinira slagalice s iznimno opuštajućim ritmom igre. Vaš zadatak je lansirati planete oko crne rupe i strpati ih u stabilnu orbitu. Premda zvuči dosta jednostavno, zadatak je prilično izazovan zato što, kad se susreću, planeti utječu na međusobne putanje.

Ukratko, Orbit je jako izazovna i zabavna igra i bez dvojbe spada među neke od najboljih minimalističkih primjera zabave na Androidu.