SAMSUNG SCH-W880

Mobitel s fotoaparatom razlučivosti 12 megapiksela

29.09.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Samsung SCH-W880 mobilni je telefon opremljen fotoaparatom razlučivosti 12 megapiksela, a obzirom na njegov izgled, lako je pomisliti da se radi o fotoaparatu koji ima mogućnost telefoniranja

Samsung je službeno objavio postojanje i skori početak prodaje mobilnog telefona koji će biti opremljen digitalnim fotoaparatom razlučivosti 12 megapiksela te s objektivom sposobnim za trostruko uvećanje slike. U mogućnosti fotoaparata spada i snimanje video zapisa u rezoluciji 720 p. Sve navedeno SCH-W880 smješta uz većini danas aktualnih digitalnih kompaktnih fotoaparata. Funkcije poput automatskog izoštravanja slike i elektroničke stabilizacije već su neko vrijeme prisutne kod fotomobitela pa ih ne moramo ni posebno naglašavati na ovom uređaju.

Pogled na stranu uređaja na kojoj je ekran (teško je reći je li prednja ili zadnja strana) otkriva tipke za pozivanje i prekidanje poziva što je prva naznaka da se ovdje radi o mobilnom telefonu. Ekran koji služi za kadriranje i upravljanje fotoaparatom svojom osjetljivošću na dodir nudi komande mobilnog telefona. Radi se o ekranu AMOLED razlučivosti 800 puta 480 piksela.

Samsung W880 za sada će se sigurno prodavati samo u Koreji, ali vjerujemo da će se korejski proizvođač odlučiti i za prodaju na drugim tržištima.