Nakon što je tijekom rujna ove godine dvadesetogodišnji David Kernell provalio u virtualni poštanski sandučić republikanske potpredsjedničke kandidatkinje Sarah Palin, političku scenu SAD-a potresa još jedan sigurnosni skandal. 'Ovog tjedna došli smo do saznanja da je nekolicina zaposlenika Verizon Wirelessa bez odobrenja i opravdanog razloga pristupila u korisnički račun mobitela Baracka Obame', stoji u službenom priopćenju iz tabora ovog telekom operatera.

U Verizonu su odlučili sve djelatnike umiješane u ovaj skandal momentalno poslati na 'godišnji', no i dalje im isplaćivati plaću dok se ne utvrde sve okolnosti slučaja. 'Svi koji su pristupali korisničkom računu Baracka Obame iz opravdanih razloga bit će vraćeni na posao, no protiv onih djelatnika koji su to učinili neovlašteno bit će provedene dodatne disciplinske mjere', navedeno je u objavi Verizona.

Sporni Obamin mobitel Motorola Razr i pripadajući korisnički račun neaktivni su već nekoliko mjeseci, a u recentnim slikama novi predsjednik snimljen je kako koristi BlackBerry te ponekad iPhone.