jednostavno je

Mladi su tražili savjet za uspjeh, Bill Gates ponudio je zanimljiv recept

24.05.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Sudjelujući u svojoj 10. sesiji 'Pitaj me bilo što' na Redditu, milijarder i suosnivač Microsofta upitan je koji bi savjet ponudio mladoj osobi koja želi 'pozitivno utjecati' na svijet

Savjet Billa Gatesa mladim ljudima koji žele promijeniti svijet nabolje vrlo je jednostavan i glasi: 'Uzmite knjigu u ruke.'

Sudjelujući u svojoj 10. sesiji 'Pitaj me bilo što' na Redditu, milijarder suosnivač Microsofta upitan je koji savjet bi ponudio mladoj osobi koja želi 'pozitivno utjecati' na svijet.

'Idealna stvar je puno čitati i pronaći vještinu u kojoj uživate i koja može imati utjecaj', odgovorio je četvrti najbogatiji čovjek na svijetu.

Gates, koji redovito objavljuje popise svojih omiljenih knjiga, dodao je da je čitanje ključno za otkrivanje niza novih interesa i potencijalnih vještina, koje onda možete iskoristiti da stavite svoj pečat na svijet.

'Za neke to znači biti odličan u znanosti ili inženjerstvu', napisao je Gates. 'Za neke to znači biti izvrstan komunikator ili političar, medicinska sestra ili liječnik. Prilika za učenje danas je više nego ikad', kazao je, prenosi CNBC.

Ne čudi da je Gates upravo čitanje preporučio mladima, jer i sam prema vlastitom priznanju na odmoru čita oko tri sata dnevno. Pri tome ima i ritual pisanja bilješki kako bi bolje zapamtio ono što je pročitao.

Također, jednom započetu knjigu uvijek i završi, čak i ako mu se ne sviđa.

'Čovjek počne starjeti tek kad prestane učiti', zaključio je Gates.