OPREZNO!

Mislili ste da je WhatsApp siguran? Ne i na Androidu!

14.03.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Sigurnosne rupe u mobilnom operativnom sustavu Android bi mogle dovesti do toga da hakeri čitaju vaše WhatsApp poruke, tvrdi nizozemski sigurnosni stručnjak Bass Bosschert. Dok u kompaniji smatraju da je rizik prenaglašen i donekle neutemeljen, čini se kako rupa uistinu omogućuje pristup povijesti komunikacije odvijene putem servisa kojeg je nedavno kupio Facebook

'Baza podataka koju koristi WhatsApp se sprema na memorijsku karticu koju onda može pročitati bilo koja Android aplikacija ako korisnik dopusti korištenje kartice', piše Bosschert na svojoj stranici


U tekstu je otkrio i kako se točno može doći do svih potrebnih podataka, što znači da se korektnim izvođenjem koda može složiti sustav za prikupljanje nevjerojatnih količina podataka u jednu bazu, kojom je naknadno moguće špijunirati korisnike.

Iz WhatsAppa su za TechCrunch tek kratko rekli da su svjesni sigurnosne rupe, ali smatraju kako je problem prenapuhan. 'Pod uobičajenim uvjetima, podaci spremljeni na microSD kartici su dovoljno zaštićeni', rekli su u priopćenju dodavši da u slučaju korisnikove greške i instaliranja kakvog malwarea ili virusa ne mogu jamčiti za sigurnost podataka.

Kao i do sada, savjet je ne koristiti trgovine aplikacijama van one službene Googleove, ali ni instalirati aplikacije iz drugih izvora.