KINECT I PROJEKTORI

Microsoftova 'Kocka' služi za posebnu vrstu digitalnog partyja

01.10.2014 u 12:16

Bionic
Reading

Kombiniranjem pet računala, projektora i četiri Kinect senzora s posebnim pokrovima se dobije Microsoft Cube, svojevrsna umjetnička instalacija koju je kompanija otkrila na festivalu posvećenom elektronskoj glazbi, vizualnoj umjetnosti i novim medijima

'Ideja je nastala razmišljanjem o tome kako stvoriti nešto jedinstveno, nešto što bi živjelo na sjecištu tehnologije i dizajna, a Cube i pripadajući Kinect senzori pozivaju znatiželjnike da postanu dio umjetnosti', navodi Microsoftov blog.

'Kocka je zapravo platno za nove vrste kreativnog izražavanja', objašnjava Michael Megalli, viši direktor brand strategije u Microsoftu. 'U pitanju je uređaj koji stvara javni prostor.'

Na događanju Decibel Festival, Microsoftova 'Kocka' će biti nosač jedinstvene povezane digitalne plesne zabave. Ono što je posebno zabavno jest način na koji kocka reagira na one koji se priključe instalaciji u pulsirajućem plesanju i svjetlosnim efektima.

Microsoftova 'Kocka' služi za posebnu vrstu digitalnog partyja


Kompanija projektom istovremeno želi povećati i kreativnost i razvoj novih ideja. Cube predstavlja sjecište kulture/umjetnosti, tehnologije i marketinga, a stručnjaci zaduženi za razvoj projekta navode kako su inicijalno htjeli koristiti LCD ekrane, što se pokazalo preskupim i prekrhkim za veličinu instalacije. Više o izazovima u stvaranju ovog otkačenog projekta je moguće pročitati ovdje, a kako izgleda u pogonu valja vidjeti u filmiću: