bing chat

Microsoftov udar konkurenciji: Umjetna inteligencija iz Edgea uskoro dostupna svima

05.06.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Iako još uvijek nije stigla službena objava iz Microsoftovog tabora, izgleda da je moguće pokrenuti Bing Chat bez potrebe za prebacivanjem na web preglednik Edge

Odgovarajući na upite o tim navodima, Microsoft je potvrdio da postupno uvodi alat za chat koji pokreće umjetna inteligencija na njihovom Edgeu i na druge web preglednike.

S obzirom na trenutnu razinu zanimanja za umjetnu inteligenciju općenito, a posebno za chatbotove pokretane umjetnom inteligencijom kao što je Bing Chat, nije bilo iznenađujuće to da je Microsoft u početku zadržao alat kao ekskluzivu za Edge. Taj potez ne samo da je tvrtki dao način da kontrolira i testira proširenje Bing Chata, već je također poslužio kao način da potakne ljude da koriste Edge. S obzirom na minoran udio Edgea na tržištu web preglednika, a trenutno je na ispod pet posto udjela, bilo je sasvim logično da se MS okrene tome da Bing Chat ponudi i korisnicima drugih web preglednika.

Sudeći prema objavama na internetu, sve veći broj korisnika javlja da alat počinje raditi u različitim web preglednicima.

Ovog vikenda na Twitteru je Microsoftov Mikhail Parakhin potvrdio da trenutno traje njegovo uvođenje i na druge preglednike.

Zasad su iz Microsofta prilično škrti na riječima o tome u kojim će se preglednicima Bing Chat učiniti dostupnim, a također ne spominju ništa o kriterijima ili kada će se to službeno dogoditi.