KONAČNO MODERAN

Microsoftov Edge sazrijeva, stiže sinkronizacija sadržaja

11.05.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Spretne ruke developera u Redmondu i u ostalim Microsoftovim centrima diljem svijeta ubrzano rade na internetskom pregledniku nove generacije - Edge. Iako će ikonica kojom se aktivira preglednik podsjećati na Internet Explorer, riječ je o potpuno novom kodu. Dok je do sada Edge bio vrlo ograničenih dodatnih mogućnosti, no iz Microsofta su potvrdili kako sve stiže - s vremenom

U razgovoru s entuzijastima na Twitteru, developerski tim zaslužan za razvoj Edge preglednika je potvrdio kako, među ostalim, u ovaj program stiže još mogućnosti - sinkronizacija lozinki, bookmarka, ranije pregledanog sadržaja i tabova. Za sada veliki dio dodatnih značajki koje ima Internet Explorer nisu dostupne u Edgeu.

Preglednik Edge bi trebao biti dovršen i ugledati svjetlo dana paralelno s izlaskom Windows 10 operativnog sustava na tržište, što se očekuje sredinom/krajem ljeta. U ovom trenutku u Technical Preview verziji 'desetke' (build 10074), Edge je vrlo ograničenih mogućnosti, a Microsoft nije rekao u kojoj od budućih nadogradnji će stići Preview noviteta.