MS I SUMSI

Microsoft podupire studente s invaliditetom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.12.2010 16:45
  • Objavljeno 14.12.2010 u 14:27
Sumsi MS donacija

Sumsi MS donacija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Tvrtka Microsoft je Hrvatskom savezu udruga mladih i studenata s invaliditetom (SUMSI) darovala 40.000 kuna namijenjenih nabavci računala i informatičke opreme

Microsoftova donacija poduprijet će aktivnosti udruga te omogućiti daljnji razvoj kreativnosti i kvalitetnu edukaciju članova. Savez SUMSI osnovan je 22. svibnja 2009. godine kao neprofitna i humanitarna ustanova koja djeluje na području Republike Hrvatske. Svoju djelatnost temelji na povezivanju i suradnji s drugim udrugama, ustanovama, organizacijama i osobama, u osmišljavanju i provedbi edukacijskih aktivnosti i praktične pomoći mladima i studentima s invaliditetom. Velik dio aktivnosti posvećuje informiranju osoba s invaliditetom o svim relevantnim temama, događajima, novostima i zanimljivostima te aktivno pruža podršku u svakodnevnom radu i izobrazbi.

'Većina naših projekata usmjerena je na studente s invaliditetom i poboljšanje kvalitete studiranja. Aktivisti Saveza su i sami mladi i studenti s invaliditetom, a od izuzetne je važnosti angažman svih članova udruga koji na taj način nalaze vremena i mogućnosti pomagati sebi i ostalim članovima. U tom smislu je hvalevrijedna i donacija Microsofta. Sigurni smo da će nam omogućiti još kvalitetniji rad kroz aktivnosti udruga, a našim članovima omogućiti lakše svladavanje studijskih programa', istaknuo je Denis Marijon, Predsjednik saveza SUMSI.

Savez trenutno broji tri članice: udruge ZAMISLI i SIZIF iz Zagreba te udrugu ZNAM iz Rijeke, koje okupljaju gotovo 200 članova. Združivanjem u Savez, udruge-članice lakše međusobno surađuju, podržavaju i koordiniraju aktivnosti koje provode za mlade i studente s invaliditetom, na području čitave Hrvatske.

'Kvalitetan i brz pristup informacijama i znanju uklanja većinu barijera koje nosi invaliditet, a istovremeno otvara mnoge nove životne prilike, pogotovo one koje potenciraju rad i suradnju. Iako će naša donacija nesumnjivo pomoći Savezu u ostvarenju svih ciljeva, pozivam sve naše partnere, kao i druge tvrtke, da se aktivno uključe u pomoć radu udruga studenata s invaliditetom, kako bi im zajedno omogućili još kvalitetniju edukaciju kroz visoko školstvo i informatizaciju. Ovom prilikom želim naglasiti da ovo nije jednokratna donacija, nego da ćemo savezu pomoći i kroz druge oblike kao što su volonterski rad i edukacija', zaključio je Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi