dućan aplikacija

Microsoft opasno igra na kartu umjetne inteligencije, evo što su sada pripremili

25.07.2023 u 13:58

Bionic
Reading

Dućan aplikacija softverskog diva Microsofta namijenjen je jednostavnom preuzimanju aplikacija namijenjenih za korištenje na računalima koje pogone Windowsi, a sada su odlučili cijeli jedan odjeljak posvetiti umjetnoj inteligenciji

Bili toga svjesni ili ne, umjetna inteligencija u nekom obliku prisutna je u računalnim tehnologijama već godinama, no tek u nekoliko proteklih postaje nam svakodnevnica. Nema tko ne želi uskočiti u vlak umjetne inteligencije i gotovo da ne prođe dan da nam netko ne ponudi neko softversko rješenje ili uslugu koja se oslanja upravo na nju.

Microsoftov dućan aplikacija Microsoft Store, nekada poznat pod nazivom Windows Store, jedinstveno je mjesto na kojem korisnici Windowsa mogu preuzeti neku od aplikacija kojima će unaprijediti rad na ovom operativnom sustavu. Jednako kao i drugi dućani aplikacija, i Microsoftov se oslanja na recenzije pojedinih aplikacija koje ostavljaju sami korisnici, no dosad se bilo izuzetno teško snaći u moru ocjena i recenzija, a tu na scenu stupa umjetna inteligencija.

U Microsoft Store uvodi se umjetna inteligencija za ocjenjivanje pojedinih aplikacija, a sve kako bi se korisnici u potrazi za onima koje im najbolje odgovaraju mogli snaći.

Umjetna inteligencija zadužena je za ocjene u Microsoft Storeu Izvor: Društvene mreže / Autor: MS

Kao što možete vidjeti u priloženom tvitu, za sažet prikaz ocjena i recenzija sada je zadužena umjetna inteligencija.

Umjetna inteligencija u Microsoft Storeu

Navedeno nije jedino što Microsoft mijenja vezano uz UI i dućan aplikacija. Korisnicima će uskoro, a opcija je zasad dostupna samo razvojnim programerima i korisnicima koji žele testirati nadolazeće usluge i mogućnosti, u Microsoft Storeu osvanuti poseban odjeljak koji će sadržavati isključivo alate i usluge vezane uz umjetnu inteligenciju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MS

‘Predstavljamo AI Hub, novi odabrani odjeljak u Microsoft Storeu, u kojem ćemo promovirati najbolja UI iskustva koja su izgradili zajednica programera i Microsoft. Ovo je prostor u kojem ćemo educirati kupce o tome kako započeti i proširiti svoje putovanje umjetnom inteligencijom, nadahnjujući ih da koriste AI na svakodnevne načine za povećanje produktivnosti, poticanje kreativnosti i još mnogo toga’, stoji između ostalog u Microsoftovoj objavi.

Sve navedeno računalni div Microsoft najavio je još u svibnju, no izgleda da je došlo vrijeme da noviteti krenu prema većem broju korisnika.

Prošlog mjeseca Microsoft je svoju umjetnu inteligenciju u sklopu tražilice Bing ponudio svim korisnicima, a ne samo onima koji bespućima internetskog prostora surfaju preglednikom Edge.