NEŠTO SE KUHA

Apple već koristi svoj AI chatbot: Od 2024. bit će dostupan svima?

24.07.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Treba očekivati da će Apple biti oprezniji pri uvođenju umjetne inteligencije u svoje proizvode nego što su to bili Google, Microsoft i drugi

Apple interno koristi robota za razgovor temeljenog na umjetnoj inteligenciji kako bi svojim zaposlenicima pomogao kreirati prototipe budućih značajki, sažimati tekst i odgovarati na pitanja na temelju podataka pomoću kojih je obučen, prenosi Verge.

U divu iz Cupertina navodno još nisu sigurni što žele učiniti sa svojim projektom Apple GPT chatbota kad je riječ o korisnicima.

Ali čini se da traže načine za proširenje korištenja generativne umjetne inteligencije u svojoj organizaciji. Jedna od mogućnosti je davanje alata osoblju za podršku AppleCare kako bi bolje pomogli korisnicima koji se suočavaju s problemima.

To se neće nužno uskoro dogoditi jer je sklonost takvih robota pogreškama i 'halucinacijama' dobro poznata Appleu i njegovu izvršnom direktoru Timu Cooku, a on je u razgovoru s investitorima u svibnju upozorio da postoji niz problema koje treba riješiti kada je u pitanju umjetna inteligencija.

Stoga treba očekivati da će Apple biti oprezniji pri uvođenju umjetne inteligencije u svoje proizvode nego što su to bili Google, Microsoft i drugi. Prva značajnija najava proizvoda ili usluga mogla bi doći tijekom 2024. godine.

Tvrtka Meta Platforms nedavno je najavila da će Microsoftova platforma Azure usvojiti njen LLM model otvorenog koda LLaMA 2, a Samsung nastavlja pronalaziti načine za ugradnju umjetne inteligencije u svoje uređaje.

Apple je još 2018. godine angažirao bivšeg šefa Googleove umjetne inteligencije Johna Giannandreu kako bi predvodio nastojanja te tvrtke u području strojnog učenja.