Build 23466

Microsoft nadograđuje Windowse, napokon ćemo jednostavno do lozinki za Wi-Fi

25.05.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Računalni div Microsoft stalno radi na poboljšanjima svojih Windowsa, a najnovija verzija donosi podosta poboljšanja i noviteta

Microsoft je na svom službenom blogu objavio novitete koji stižu u verziju nadogradnje Windows 11 Insider Preview Build 23466. U sklopu objave vidljivo je da kompanija radi na lakšem načinu pregledavanja spremljenih Wi-Fi lozinki u sustavu Windows.

U novoj verziji (23466) Windowsa 11 bit će moguće vrlo jednostavno vidjeti spremljene SSID lozinke za Wi-Fi.

Sve što će biti potrebno je otići do Postavke > Mreža i internet > Wi-Fi, a zatim na Upravljanje poznatim mrežama. Potom možete odabrati spremljeni SSID i kliknuti Prikaži Wi-Fi sigurnosni ključ, i to je to.

Trenutno je Wi-Fi lozinka trenutne mreže na koju je povezano računalo sa sustavom Windows 11 skrivena u postavkama bežičnog uređaja, što je vidljivo označavanjem okvira ‘prikaži znakove’ unutar sigurnosne kartice. A ako želite vidjeti druge spremljene Wi-Fi lozinke, morali biste uroniti u naredbeni redak (Command prompt) i posegnuti za Googleom za to kako koristiti naredbu netsh da biste pronašli ono što vam je potrebno.

Promjena će znatno olakšati izvlačenje Wi-Fi lozinke kada vam je stvarno potrebna.

Osim toga, još nam novosti stiže ovom nadogradnjom. Poboljšat će se postavljanje backupa postojećih Windowsa te vraćanje istih na novi uređaj, a vraćanjem će biti postavljene i sve aplikacije koje ste ranije koristili. Stiže i dodatak Wordu koji će omogućiti određene ispravke glasovnim naredbama te još ponešto noviteta koje možete vidjeti posjetite li službeni blog kompanije.

sve osim nogometa