PHONE LINK

Windowsi 11 dozvoljavaju slanje iMessagea, no postoji kvaka

23.05.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Nadograđeni Phone Link za Windows 11 dozvoljava dio funkcija iMessagea, a kompanija navodi da za manjak značajki 'možemo zahvaliti iOS-u'

Microsoft je objavio da najnovija verzija aplikacije Phone Link za računala sa sustavom Windows 11 može primati obavijesti, slati SMS poruke i odgovarati na pozive s uparenog korisničkog iPhonea, piše CNBC.

Većina Amerikanaca koristi iPhone, a Appleova integracija druge proizvode pomogla je Mac poslovanju da tijekom proteklih par godina preuzme tržišni udio od Windows računala. Apple je prošle godine činio oko 10% globalnih isporuka osobnih računala, a ostatak su većinom, prema IDC-ju, bili Windows strojevi.

Microsoftov potez mogao bi ukloniti prepreku za kupce računala koji bi inače odabrali Mac. Phone Link prije je radio samo s Android telefonima.

Softver Phone Link nema ni približno toliko značajki kao Appleov Messages za Mac. Radi putem Bluetootha i zahtijeva da iPhone ima instaliranu Microsoftovu aplikaciju 'Link to Windows'.

Windows računalo s omogućenom telefonskom vezom prima obavijesti s iPhonea korisnika i prikazuje poruke u Windowsima. Softver ne podržava grupne poruke putem iMessagea i ne dopušta slanje fotografija ili videozapisa. Phone Link može prikazati samo poruke koje šalje ili prima, tako da korisnik koji je poslao poruke na svom telefonu te poruke neće vidjeti u Phone Linku.

'Značajka slanja poruka ograničena je iOS-om', rekla je tvrtka u objavi.