STIŽE U NADOGRADNJI

Microsoft još nije spreman na vraćanje izbornika Start

12.04.2014 u 07:51

Bionic
Reading

ZDNetova Mary Jo Foley je imala priliku intervjuirati Microsoftovog Terryja Myersona, a posebno zanimljivim se pokazala priča o povratku Start izbornika, kojeg je kompanija samo na trenutak prikazala za vrijeme trosatne otvarajuće prezentacije na BUILD 2014

Foley je Myersona pitala kada korisnici mogu očekivati Start izbornik - i zašto je to uopće slučaj. 'Razlog zbog kojeg smo pokazali na čem radimo jest zato što je to bitno za developere. Kada ćemo donijeti (Start izbornik) novost? Ne mogu vam više ništa reći. Jednostavno još uvijek nismo spremni', odgovorio je Myerson. Pretpostavlja se kako će Microsoft otkriti nadogradnju u drugom dijelu godine.


Podsjetimo, za vrijeme BUILD 2014 konferencije, Microsoft je otkrio kako će svi Windows 8.1 korisnici u budućnosti dobiti nadogradnju u kojoj se Start koji prekriva cijeli ekran mijenja za svojevrstan hibrid 'starog' izbornika iz Windows 'sedmice' (i prethodnika) te 'Metro' pločica. Samo predstavljanje je izazvalo aplauz publike, a vrijedi istaknuti kako je prikazano tek mockup, ne i gotovo rješenje:

Osim 'povratka' izbornika, najavljena je i mogućnost otvaranja 'Metro' aplikacija u standardnim prozorima, za što lakše upravljanje mišem i tipkovnicom.