ne bez bure

Messenger Kids stigao i na Android, pogledajte po čemu se razlikuje od običnog

16.02.2018 u 08:13

Bionic
Reading

Ugrađeni alati za roditeljski nadzor ono su što izdvaja ovu aplikaciju od prvotne, no koliko je ona sigurna?

Nakon što je izdanje za iOS objavljeno u prosincu prošle godine, Facebookov Messenger za djecu stigao je i na Android.

Od običnog Messengera razlikuje se po ugrađenim alatima za roditeljski nadzor i kontrolu, poput mogućnosti upravljanja popisom kontakata i praćenja poruka te drukčijeg procesa registracije. Tu su i podrška za grupno video brbljanje, kao i hrpa naljepnica, okvira i interaktivnih maski za zabavu.

Osigurajte Android vašeg djeteta uz ove korisne alate Izvor: Profimedia / Autor: Dmytro Zinkevych / Alamy

Zvuči korisno i zabavno, ali čini se kako je Facebook platio stručnjake koji su ju odobrili za korištenje djeci staroj od šest godina pa naviše.

Uz to, prema pisanju medija navodno su čekali zadnji trenutak kako bi se konzultirali s nekoliko većih neprofitnih udruga, što je za posljedicu imalo kampanju protiv aplikacije u kojoj sudjeluju aktivisti koji se bore za zdravlje djece.

Trebate li biti zabrinuti? Čini se kako Messenger Kids uključuje dovoljno alata za roditeljski nadzor da bi ga se moglo smatrati sigurnim za korištenje, uz odgovarajuću pasku.

Ipak, od svih tvrtki koje nude proizvode namijenjene djeci - bile one male ili velike - očekuje se kako će obaviti sve potrebne provjere ne bi li se izbjegli mogući problemi, poput primjerice razvoja ovisnosti o mobilnim uređajima ili preranog ulaska u ekosustav koji takve proizvode prati. Facebook, kao i brojni drugi proizvođači, može i mora bolje, piše Next Web.