ZA SVAKI SLUČAJ

Mark Zuckerberg ima vlastiti 'šaht za paniku' kojim može umaći iz ureda?

08.03.2019 u 12:18

Bionic
Reading

U konferencijskoj dvorani u sjedištu Facebooka u Menlo Parku navodno se može ući u šaht za paniku koji vodi u javnosti i zaposlenicima nepoznatom smjeru

Suosnivač i glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg navodno troši deset milijuna američkih dolara godišnje na osiguranje. Taj iznos pokriva naoružane stražare koji su stalno uz njega, sigurnosne sustave, sobe za paniku u njegovom domu i još štošta.

Čini se kako u to 'štošta' možemo svrstati i - tunel za bijeg, ako je vjerovati pisanju američkih medija. Naime, u konferencijskoj dvorani u sjedištu Facebooka u Menlo Parku, u blizini Zuckerbergovog ureda, može se ući u šaht za paniku koji vodi u javnosti i zaposlenicima nepoznatom smjeru.

steve Jobs

'Mrzio je Billa Gatesa i Japance, i nije birao sredstva da dođe do cilja'. Ovo su najčešće zablude o legendarnom Steveu Jobsu

Pogledaj galeriju

Kako piše Business Insider, Facebookovi uredi sagrađeni su iznad parkirališta za zaposlenike. Nemoguće je parkirati ispod Zuckerbergovog stola zbog straha od auta bombe. Zuckerberg također ima pristup velikoj ostakljenoj konferencijskoj sobi čiji su prozori otporni na metke, a u kojoj je i tipka za uzbunu.

Među zaposlenicima uporno kruži glasina o tajnom šahtu za paniku kojim ga njegov tim zadužen za sigurnost može na brzinu evakuirati iz ureda. Je li to istina ili nije, zasad je nemoguće potvrditi. Tek je jedan izvor naveo kako je upoznat s postojanjem strogo tajnog izlaza za slučaj nužde koji vodi kroz pod konferencijske sobe do parkinga.

Za pretpostaviti je kako šaht vodi do parkiranog vozila ili lokacije s koje će lakše neprimjećen umaći. Tim za sigurnost uključuje i vozače, kao i osoblje koje pregledava prostore u koje Zuckerberg treba doći prije no što uđe u njih.

Cijena osiguranja za šefa Facebooka daleko nadmašuje iznose koje drugi milijarderi, prema procjenama, plaćaju. Primjerice, 2007. godine taj je popis predvodio šef Oraclea Larry Ellison s 1,8 milijuna USD troškova na osiguranje, piše Gizmodo.