DIVOVI SE UDRUŽUJU

M-plaćanja postat će sveprisutna kao SMS

02.03.2014 u 18:17

Bionic
Reading

Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland, Vodafone i Trevica surađivat će s Mastercardom na stvaranju nove mobilne platforme i ubrzavanju razvoja mobilnih plaćanja. Prvo u Njemačkoj, potom i u drugim europskim zemljama

Ova tri mobilna operatera pokrivaju 80 posto korisnika mobilnih telefona u Njemačkoj, što znači da banke i financijske institucije mogu ubrzati mogućnosti da svojim klijentima pruže usluge mobilnih plaćanja za široko tržište.


Umjesto povezivanja s pojedinačnim mobilnim operaterima, banke izdavatelji sada se mogu povezati s kompanijom Trevica (u vlasništvu Mastercarda) te dobiti pristup mnogim mobilnim operaterima posredovanjem samo jedne integracije u platformu Trevica.

Prijelaz na digitalne načine plaćanja postaje sve zastupljeniji jer sve više klijenata želi sigurno kupovati dok su u pokretu.

'Udruživanjem ćemo mobilna plaćanja učiniti sveprisutnim u svim mrežama, baš kao što je to danas slučaj sa slanjem poruka', rekao je Pawel Rychlinski, predsjednik sektora za Njemačku i Švicarsku u kompaniji MasterCard, 'Nakon Njemačke proširit ćemo se u još europskih zemalja.'