AKTIVNO TRŽIŠTE

Logitech kupio tvrtku Jaybird za jačanje segmenta bežičnih audio uređaja

20.04.2016 u 11:06

Bionic
Reading

Stvar je nakon višemjesečnog šuškanja i službeno zaključena. Logitech International je kupio Jaybird, tvrtku poznatu po svojim bežičnim i atraktivnim audio rješenjima - posebno za ljubitelje sportskog i aktivnog stila života

Logitech, poznat po dodacima za osobna računala i mobilne uređaje, ovim potezom je agresivnije ušao i u svijet bežičnih audio proizvoda. 'Logitech i Jaybird dijele strast prema proizvodima. Impresionirani smo tehnologijom, proizvodima i marketingom koje je Jaybird unio u ovu industriju. Od sada kao jedan tim možemo unaprijediti poziciju audio uređaja na tržištu na temelju prednosti koju ima brand Jaybird, uključujući njihova znanja o sportskom stilu života u kombinaciji s našom razvijenom tehnologijom izrade i mogućnostima u dizajnu', izjavio je Bracken Darrell, Logitechov predsjednik i glavni izvršni direktor.

Jaybirdovi audio proizvodi su višestruko nagrađivani, a valja izdvojiti njihov BlueBuds X te X2 bežične slušalice. S poslovne strane Logitech ne očekuje kako će ova akvizicija značajnije utjecati na njihove planove za poslovnu godinu 2017.

Proces preuzimanja sad je pred uobičajenim regulatornim nadgledanjem, no dovršetak se očekuje u tjednima koji slijede.