I TO JE MOGUĆE

Ljudi odlaze iz Googlea jer su - predobro plaćeni?

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 16.02.2017 09:46
  • Objavljeno 16.02.2017 u 09:46
Google je (pre)dobro plaćao za razvoj autonomnih vozila

Google je (pre)dobro plaćao za razvoj autonomnih vozila

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nešto dulje od godinu dana tehnologija autonomnih vozila bila je vruća tema i meta velikih ulaganja tvrtki kao što su Tesla, Google, Apple i druge. Čini se kako su u Googleu inženjeri bili tako dobro plaćeni da su mogli dati otkaz i pokrenuti vlastite tvrtke

Na snazi je, pišu američki mediji, bio neobičan sustav kompenzacije koji je omogućavao ogromne isplate temeljem vrijednosti projekta. Do kraja 2015. godine brojke su bile toliko velike da je nekoliko veterana inženjera shvatilo kako im sigurnost posla u Googleu više nije toliko važna, pa su postali otvoreniji za druge prilike.

Sustav o kojem je riječ pokrenut je 2010., u vrijeme kada je Google tek hvatao zalet predstavljanjem svog prvog autonomnog vozila. Bio je osmišljen kako bi potaknuo zaposlenike i temeljio se na uspješnosti izvedbe projekta.

Samo po sebi to nije naročito neuobičajeno. No, u Googleu su dodali posebne multiplikatore sa široj javnosti nepoznatim mjerilima kako ostvariti pravo na njihovo korištenje.

Projekt autonomnih vozila dobro je napredovao, što je zaposlenicima donijelo ogromne isplate i dovelo do odlaska stručnog kadra iz tvrtke.

Neki su otišli u startupove, drugi su pokrenuli vlastite tehnološke tvrtke koje se bave tehnologijama za autonomna vozila.

Više: Neowin

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!