SAMO U KALIFORNIJI

Kupiš Toyotu na vodik, dobiješ tri godine besplatnog goriva

19.11.2014 u 14:52

  • +7

Kupite Toyotu na vodik, dobijete tri godine besplatnog goriva

Izvor: Promo fotografije / Autor: toyota

Bionic
Reading

Toyota ne vjeruje u električne automobile s baterijama koje se pune putem 220-voltne utičnice. Toyota vjeruje u električne automobile pokretane vodikom koji mogu, između ostalog, električnom strujom napajati kućanstvo tjedan dana

Mirai će iduće godine krenuti u prodaju isključivo u Kaliforniji gdje će Amerikanci po cijeni od 57.500 američkih dolara, odnosno kakvih 352.000 kuna, dobiti više od prosječnog kupca novog Rolls Roycea.

Uz ovu neobično dizajniranu limuzinu, naime, dolazi osmogodišnje jamstvo, tri godine besplatnog redovnog servisa te pristup službi za korisnike i pomoć na cesti u bilo koje doba dana ili noći.

Šlag na torti je i besplatno gorivo - za iduće tri godine!

Jedina je kvaka u tome što Kalifornija trenutačno raspolaže s tek devet vodikovih crpki, no Toyota aktivno radi na širenju mreže.

Mirai izgleda čudno, kako to i dolikuje jednom automobilu budućnosti, a pokreće ga elektromotor od 153 KS koji energiju dobiva iz kemijske reakcije vodika i kisika. Mirai ima nultu stopu emisije CO2 budući da je jedini nusprodukt sustava gorivih ćelija vodena para.

Toyota kaže da će s punim spremnikom vodika njihova limuzina prevaliti 500-tinjak km te kako je sposobna ubrzati s mjesta do 100 km/h za nimalo loših devet sekundi.

Što vi mislite?