REDOVI PRED DUĆANIMA

Krenula prodaja novih iPhonea, jedan primjerak kupio i robot!

25.09.2015 u 10:44

Bionic
Reading

Baš kao što je bilo i najavljeno, u određenim zemljama svijeta danas je krenula prodaja mobitela Apple iPhone 6s i 6s Plus. Očekivano, prije otvaranja trgovina stvarali su se redovi za kupovinu

'Šestica' predstavljena lani pokazala se najpopularnijim iPhoneom u povijesti ovog uređaja, a sad je stiglo vrijeme i za osvježenja u liniji - modele iPhone 6s i iPhone 6s Plus.

'Možda vam ovi modeli izgledaju poznato, no izmijenili smo sve vezano uz njih', rekao je prilikom predstavljanja uređaja Tim Cook. Pored novog finiša kućišta i nove generacije zaštitnog staklenog pokrova za zaslon, najvažnija novost je multitouch nove generacije, a on uključuje 3D Touch (poznat s drugih uređaja i kao Force Touch).

Korisnici jačim i trajnijim pritiskom na zaslon uređaja mogu na vrlo zgodan način doći do dodatnih opcija unutar aplikacija i samog operativnog sustava iOS 9. Kako biste znali što točno čine i u kojem trenutku, sustav za vibriranje uređaja Taptic Engine integriran je u novu generaciju iPhonea, a njegovo srce čini čip A9, za koji Apple navodi da je značajno bolji od 'osmice'.

Tu su još senzori TouchID druge generacije, a Apple je nadogradio i kamericu iSight na 12MP. Pored bolje kvalitete slike, ona bi na novim uređajima trebala brže i preciznije fokusirati. Snimanje videa u razlučivosti 4K sada je također moguće.

Pogledajte kako je izgledao početak prodaje novih iPhonea.

Jedan primjerak uređaja kupila je i korisnica korištenjem robotičke naprave, a kako je to izgledalo, možete pogledati u priloženom videoisječku.

RTL Autor: RTL