GLEDAJTE NA YOUTUBEU

Kreće prva domaća SF serija na webu

02.12.2013 u 16:28

Bionic
Reading

'Jugoistočno od razuma' niskobudžetni je projekt skupine entuzijasta okupljene oko filmske udruge Nulta gravitacija iz Zagreba. Ima sedam epizoda i tri minizode. Prvu možete gledati na YouTubeu u utorak, 3. prosinca

Prva sezona nosi naslov Fragmenti i počinje epizodom Kraj priče, koja će na službenom kanalu serije biti dostupna od 3. prosinca. Nastavci će biti emitirani utorkom i četvrtkom.

Jugoistočno od razuma znanstveno-fantastična je avantura, čija se priča vrti oko srednjoškolke Andreje, koja živi sasvim običnim životom sve dok se odjednom ne zatekne daleko od svega što poznaje.

Andrea nema oca, a majka je ostavlja na čuvanje kod polubrata i njegove trudne djevojke te nestaje bez traga. Njezina misija postaje pronaći svoju majku i odgovore na pitanja o vlastitu identitetu. Dok ona traži majku, tajanstvena osoba poslala je plaćenike da je pronađu.

U Andreinoj prošlosti krije se objašnjenje zašto je ona jedna posebna djevojka - nada čitavih civilizacija. Njezina majka i odavno odsutni otac samo su figure smještene na suprotstavljene strane drevne bitke. No gdje su figure, tu su i gospodari, a Andrea ni ne sluti koliko su joj blizu.

Prva sezona nastala je bez ikakve institucionalne financijske pomoći i budžeta, uz puno dobre volje, ljubavi prema filmu i žanru te doniranog slobodnog vremena.

U seriji glume Doris Teur, Ivica Gunjača, Dinka Vuković, Sreten Mokrović, Mladena Gavran, Asim Ugljen, Luka Juričić, Alan Katić, Matija Martinac, Emma Teur, Nina Pili, Krešimir Mišak (koji glumi samog sebe), Sanja Ovčar, Matea Trivić i Goran Plevko.

Režiju potpisuje Ratimir Rakuljić

Pogledajte trailer: