NAKON 30 GODINA

Kraj ere: Šef PlayStationa Jim Ryan odlazi u mirovinu

28.09.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Ryan je u izjavi spomenuo da je 'uživao u prilici da radi ono što voli u vrlo posebnoj tvrtki'

Sony je najavio odlazak šefa PlayStationa. Jim Ryan će otići u mirovinu sljedećeg ožujka, nakon gotovo 30 godina rada u tvrtki.

Ryan - koji je bio predsjednik i glavni izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta - preuzeo je upravljanje odjelom PlayStation još u veljači 2019., nakon što je prethodno vodio Sony Computer Interactive Europe.

U izjavi kojom je najavio odlazak u mirovinu, Ryan je napisao: 'Uživao sam u prilici da raidm to što volim u vrlo posebnoj tvrtki, a sjajnim ljudima i nevjerojatnim partnerima. Sve mi je teže pomiriti se sa životom u Europi i radu u Sjevernoj Americi'.

'Otići ću jer sam imao privilegiju raditi na proizvodima koji su dotakli milijune života diljem svijeta; PlayStation će uvijek biti dio mog života i osjećam se optimističnije nego ikada u pogledu budućnosti SIE-a. Želim zahvaliti izvršnom direktoru Sonya Kenichiru Yoshidi što mi je ukazao toliko povjerenja i što je bio nevjerojatno susretljiv vođa', naveo je Ryan.

Predsjednik Sony Group Corporationa, glavni operativni direktor i glavni financijski direktor Hiroki Totoki preuzet će ulogu predsjednika Sony Interactive Entertainmenta u listopadu ove godine kako bi 'podržao Ryana u njegovoj tranziciji'.

Totoki će tada postati privremeni izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta, uz svoju trenutnu ulogu u Sonyju, od 1. travnja sljedeće godine, piše Eurogamer.