IGRAĆE KONZOLE

Nova nadogradnja za PlayStation 5 donosi iščekivane značajke, evo što dolazi

14.09.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Sonyjevo veliko ažuriranje za PS5 dodaje podršku za Dolby Atmos i omogućuje vam da isključite zvučni signal pri pokretanju konzole

Najnovija softverska nadogradnja za Sonyjev PlayStation 5 donosi brojne korisne značajke, počevši od mogućnosti reprodukcije 3D zvuka koji pokreće Tempest 3D AudioTech na kompatibilnim HDMI uređajima s podrškom za Dolby Atmos. Nadogradnja je dostupna svim korisnicima PlayStationa 5.

Druga korisna nadogradnja podrška za M.2 SSD diskove većeg kapaciteta. Sada možete koristiti SSD-ove do 8TB, što je dvostruko više od prethodnog ograničenja od 4TB - pod uvjetom da su kompatibilni. Ako igrate s nekime kome treba pomoć, konzola će omogućiti dodjelu drugog kontrolera kao 'pomoćni kontroler'. Konzola će dva kontrolera prepoznati kao jedan, nakon čega oba mogu kontrolirati što se dešava na ekranu.

Softverska nadogradnja za PS5 također dolazi s poboljšanjima za društvene značajke. Kad ste pozvani u zatvoreni party, više nećete biti automatski dodani u grupu, tako da s drugima ne morate komunicirati ako to ne želite. Ukoliko netko u partyju dijeli ekran, vidjet ćete njegov pregled čak i prije nego što uskočite. Ako ste vi taj koji poziva ljude, imajte na umu da sada možete poslati i zatvorenu i otvorenu pozivnicu za nekoliko igrača u isto vrijeme.

Osim tih značajki, ažuriranje dozvoljava streaming igara za PS5 ili PS4 s uređaja koji koriste Android TV OS 12. Do sada je Sony potvrdio da je aplikacija PS Remote Play kompatibilna s 4K Chromecastom s Google TV uređajem i BRAVIA XR A95L modelom pametnog TV-a.

Ako želite igrati usred noći i ne želite da itko drugi čuje što namjeravate, sada možete utišati zvučni signal koji konzola proizvodi kada je uključite ili isključite. Jednostavno idite na Zvučni signal (Beep sound) u odjeljku Sustav u Postavkama, a zatim isključite ili prilagodite njegovu glasnoću, piše PlayStation Blog.