ODLAZI U POVIJEST

Koristite Internet Explorer 8, 9 ili 10? Više nemojte

12.01.2016 u 07:21

Bionic
Reading

Baš kako je krajem prošle godine i najavljeno, Microsoft u utorak 12. siječnja prestaje podržavati starije verzije web preglednika Internet Explorer. U igri su verzije 8, 9 i 10, a Internet Explorer 11 će biti njegova zadnja verzija koja će (za sada) primati dalje nadogradnje, sigurnosne zakrpe i podršku

Web developeri uskoro će moći (donekle) odahnuti. Internet Explorer 8, 9 i 10 su stigli do 'end of life' datuma i za njih više ne postoji podrška. Zakrpa koju je planirao Microsoft pod oznakom KB3123303 korisnike će uputiti da instaliraju moderniji internetski preglednik, kako bi se očuvala sigurnost njihovih računala, ali i osigurala kompatibilnost s internetskim standardima.

Privremeno rješenje postoji u obliku Internet Explorera 11, ako već mora biti taj preglednik - no tranzicija na još uvijek nedovršeni preglednik Edge sasvim sigurno je počela.

I dok mediji i manje upetljani developeri slave 'smrt' ovih starih preglednika, valja reći da oni ipak i dalje žive na milijunima računala s Windowsima XP, npr. Do njihove stvarne 'smrti' će sasvim sigurno proći još neko vrijeme.

Više informacija o ovom potezu Microsofta moguće je pročitati u ranijem tekstu i na službenom blogu