KVIZ ONLINE

Koliko vaša djeca znaju o sigurnosti na internetu?

09.02.2015 u 14:20

Bionic
Reading

Djeca iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine znanje mogu provjeriti na kvizu online, koji će biti dostupan samo tijekom 10. veljače, u sklopu obilježavanja 'Dana sigurnijeg interneta'. Predviđene su i nagrade za najbolje

Na inicijativu Europske komisije i uz podršku međunarodne organizacije Insafe - europske mreže centara za sigurniji internet, Dan sigurnijeg interneta se tradicionalno obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta. Ove će godine biti obilježen 10. veljače, pod istim motom kao i lani: Stvorimo bolji internet zajedno.

Dan sigurnijeg interneta ove se godine, pod pokroviteljstvom tvrtke Microsoft, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obilježava u suradnji s partnerskim nevladinim organizacijama: Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus iz Sarajeva i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka.


Osmišljeno je online natjecanje za djecu osnovnih škola širom Hrvatske i BiH na temu sigurnosti na internetu. Natjecanje će biti održano 10. veljače, od 9 do 17 sati u formi online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan na web stranici www.boljiinternet2015.com posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti.

Kviz će biti aktivan samo 10. veljače, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na navedenoj web stranici i na portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba. Pobjednici će biti nagrađeni prigodnim uređajima kao što su pametni telefon, foto aparat, tipkovnica, računalni miš i slično.