POHOD NA MOBILNE UREĐAJE

Kodak se vraća među žive, i to Android proizvodima

29.12.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon što su već godinama bili u fazi izbjegavanja bankrota, u Kodaku se po svoj prilici vraćaju među žive. Kompanija je nedavno objavila kako su ostvarili partnerstvo s Bullit Group kako bi počeli raditi na nizu mobilnih uređaja, što uključuje tablete i pametne telefone. Prvi primjerci bi se trebali vidjeti već na sajmu CES 2015

Kodak, prva kompanija koja je razvila digitalni fotoaparat još daleke 1975. godine, nije igrala dobre karte u svojoj povijesti. U siječnju 2013. Kodak je relativno jeftino rasprodao svojih 1.100 patenata, a usprkos tome je nad njima uvijek visio crni oblak zvan bankrot.

Novim poslovnim potezom se nadaju kako će pronaći svoje mjesto na tržištu, kao prepoznatljiv brand. Bullit Group je pak do sada radio na otpornim uređajima namijenjenim radu na gradilištima, a sada želi ići u svijet mainstream potrošača. Prvi uređaj koji će se otkriti na sajmu CES 2015 u Las Vegasu je Android pametni telefon, kod kojeg će poseban naglasak biti stavljen upravo na snimanje fotografija.

Hoće li se Kodak uspjeti istaknuti u moru Android uređaja svih mogućih i nemogućih oblika i namjena tek treba vidjeti.