Digital Shapers istražuje

Kakvo je stanje digitalnog marketinga u Hrvatskoj

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 09.11.2017 14:45
  • Objavljeno 09.11.2017 u 12:40
tportal

Izvor: RTL Hrvatska / Autor: RTL Hrvatska

Prvo istraživanje o stanju digitalizacije marketinškog odjela u hrvatskim kompanijama

RTL Hrvatska i Star Digital grupa pokreću istraživanje pod nazivom 'Stanje digitalnog marketinga i tehnologija u marketingu u Hrvatskoj'. Svrha istraživanja je utvrditi kakvo je stanje digitalnog marketinga u Hrvatskoj te prate li i koliko domaće kompanije najnovije marketinške trendove u području digitalizacije.

Uz sve veći broj tehnoloških rješenja koja se koriste kao marketinški alati, marketingaši uviđaju da tehnologija postaje jedna od važnijih komponenti ukupne marketinške strategije. Bez sumnje, time se marketing penje na vrh digitalne evolucije. Neke od marketinških funkcija pomalo odumiru, a podaci i aplikacije se povezuju kako bi se unaprijedilo upravljanje životnim ciklusom kupaca i omni-marketinškim kanalima te iskoristile mogućnosti automatizacije marketinga. Dok nove tehnološke platforme omogućuju dublji uvid u ponašanje kupaca i angažmana, marketingu često nedostaje povezanost preko različitih platformi kako bi se ostvario jedinstven pogled na kupca. Pred marketinškim stručnjacima leži sve više izazova, od toga kako poboljšati vrijednost sporadičnog pristupa investiranja u razne marketinške i digitalne alate i pretvoriti to u ozbiljnu investiciju povezane tehnološke platforme, koja će omogućiti jasnije profiliranje korisnika, jači digitalni angažman kroz različite komunikacijske kanale, bolju analizu i obradu podataka različitih funkcija marketinga – sve na jednom mjestu.

Ovo je istraživanje stoga dobra prilika da se identificira način na koji razmišlja hrvatska marketinška branša, utvrdi koliko su im nove tehnologije važne u svakodnevnom radu te gdje se po tom pitanju trenutno nalaze.

Rezultati istraživanja bit će objavljeni u sklopu konferencije Digital Shapers, koja će se u organizaciji RTL-a Hrvatske održati 30. studenoga u Kaptol Boutique Cinema. Konferencija je izazvala velik interes jer u Zagreb dolaze brojni stručnjaci koji će kroz predavanja i panele pokazati uspješne projekte iz područja digitalne transformacije. Na konferenciji će se proglasiti i Digital Shaper godine. Riječ je o nagradi za pojedinca koji je svojim radom dao doprinos digitalizaciji i promjeni Hrvatske. RTL će platformu Digital Shapers provoditi cijele godine – pratit će se napredak i priče digital shapera, promovirati njihove projekte, pratiti dobre prakse iz drugih zemalja, a plan je i razvijanje indeksa digitalne transformacije.

Priključite se istraživanju, podijelite svoje mišljenje s nama. Istraživanje je dostupno na linku:

http://stateofdigitalmarketing.eu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!