IZBORI, IZBORI POSVUDA

Kako s prijateljima (jednostavno) na ručak? Znaju u Microsoftu

07.07.2015 u 12:51

Bionic
Reading

Dok u Microsoftu gomila developera radi na dovršetku sljedeće generacije Windows operativnog sustava, dio njih u Garage odjelu ima vremena i za projekte 'sa strane'. Jedan od njih je Tossup, svojevrsno čvorište za lakši dogovor više prijatelja/kolega/obitelji oko toga što će (i kada točno) raditi nešto - poput zajedničkog ručka

Organiziranje mjesta za društveno okupljanje bilo koje vrste inače nije (baš) toliko komplicirano, koliko je teško dogovoriti zajednički slobodan termin ili lokaciju koja svima odgovara. U pomoć uskače ovaj pet project zaposlenika Microsofta, koji su u aplikaciju Tossup ubacili nekoliko vrlo zgodnih dodataka.

Pored odabira lokacije, prikaza recenzija restorana, barova i sl. Tossup zapravo omogućava glasanje o tome koliko kome što odgovara (a korisnici sami mogu odabrati pitanje o čemu se točno glasa) - pa i uz određene timere. Sve ovo ne čudi posebno s obzirom na to da je app radila grupa zaslužna i za Outlook.


No, app je moguće iskoristiti i za druge stvari, poput pitanja prijatelja vrijedi li kupiti neke cipele ili odijelo. Tossup je dostupan za iOS i Android platforme već danas. Windows Phone platforma po svoj prilici nije prošla jedno takvo glasanje.