POSAO.HR SAVJETUJE

Kako prepoznati kvalitetno radno mjesto?

01.12.2009 u 09:45

Bionic
Reading

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta, www.posao.hr, izdao je prvu publikaciju – Radni ritam - kojom će redovito informirati svoje čitatelje o aktualnim trendovima na tržištu te nuditi savjete posjetiteljima svog portala, odnosno poslodavcima i posloprimcima. Prvi broj publikacije pod nazivom 'Izbirljivost – odlika koja se prečesto zaboravlja' donosi niz upozorenja namijenjenih osobama koje su u potrazi za radnim mjestom te ističe da se prihvaćanje krivog posla može pokazati lošijim potezom od trenutačne nezaposlenosti

U publikaciji se ističe da loš posao može narušiti ugled te negativno utjecati na samopouzdanje, zbog čega prilikom prihvaćanja poslovne ponude morate biti oprezni te tražiti znakove koji upozoravaju na potencijalan problem. Ako ste pozvani na razgovor za posao tek tri mjeseca nakon što ste poslali svoj životopis ili su vas pozvali na razgovor, ali su vas ostavili na čekanju u hodniku ili u sobi za sastanke - to svakako nije dobar znak. Također morate pripaziti ukoliko budući poslodavac previše odugovlači s procesom zapošljavanja ili ga pak provodi prebrzo. Ovo su samo neka upozorenja istaknuta u prvom broju Radnog ritma, osmišljena da bi osobama u potrazi za radnim mjestom olakšala postupak zapošljavanja te ih upozorila na zamke kojih se treba čuvati.

Publikacija također upozorava na poslodavce koji od vas traže podatke o zaradi s prethodnih radnih mjesta ili vam ne žele pokazati nijedan dokument o poslovanju tvrtke koji ste zatražili. Saša Jurković, direktor portala posao.hr, ističe da se u takvim slučajevima ne biste trebali zamarati tvrtkom koja nije dovoljno profesionalna, već biste trebali pronaći radno mjesto na kojem će vas cijeniti i prepoznati vaše vrijednosti.