THINKPAD EDGE 11

Jeftini Thinkpad za poslovne korisnike

03.11.2010 u 14:02

Bionic
Reading

U Hrvatsku uskoro stiže poslovni prijenosnik Thinkpad Edge 11, čije su performanse jednako važne kao i njegov vanjski izgled

Lenovo Thinkpad Edge 11 je prijenosnik namijenjen prvenstveno poslovnim korisnicima, no zbog atraktivnog dizajna i relativno niske cijene nije posve ograničen na tu grupu korisnika. Zasnovan je na Intelovom procesoru i3 kombiniranom s radnom memorijom DDR3. Prijenosnik je opremljen adapterima 802.11n WiFi i WWAN za spajanje na internet u pokretu te ima ekran dijagonale 11,6 inča, a rezolucija mu je 1366 x 768 točaka. Svi poslovni prijenosnici tog proizvođača opremljeni su sustavom za zaštitu tvrdog diska i podataka na njemu, pa tako i ovaj.

Velikoj mobilnosti značajno pridonosi mala masa prijenosnika koja iznosi tek 1,33 kilograma, ali i snažna baterija, čija će energija pokretati računalo punih sedam sati prije nego što ga bude nužno spojiti na gradsku mrežu. Prodaja prijenosnika bi trebala uskoro početi u notebook centru Mikronis po početnoj cijeni od 3.424 kuna. Thinkpad Edge 11 će biti moguće nabaviti u dvije boje, crnoj i crvenoj.