rollable flex

Je li ovo zaslon ili roleta? U Samsungu imaju odgovor

23.05.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Južnokorejski div ovog tjedna će u Los Angelesu na konferenciji posvećenoj zaslonima svih vrsta i oblika predstaviti svoj najnoviji proizvod proizašao iz radionice Samsung Displaya

Samsung Display objavio je da je razvio novi zaslon koji se može zamotati i odmotati poput svitka ili rolete.

Rollable Flex ‘visok’ je samo 49 milimetara, ali se može odmotati okomito kako bi se proširio na čak 254,4 milimetra, stoji u objavi proizvođača zaslona.

Dok je u svom početnom obliku, može se koristiti kao monitor, a nakon što ga razvučete, može djelovati kao prijenosni uređaj sa zaslonom poput tableta ili prijenosnog računala, dodali su iz Samsung Displaya.

Rollable Flex jedan je od mnogih zaslona koje tvrtka planira izložiti na SID Display Weeku 2023, godišnjoj konferenciji industrije zaslona, koja se održava u Kongresnom centru Los Angelesa od 23. do 25. svibnja.

Novi zaslon namijenjen prijenosnim uređajima u Samsungu nazivaju Sensor OLED, a poseban je po tome što može prepoznati otiske prstiju korisnika bilo gdje na sebi. Time se razlikuje od trenutno komercijaliziranih zaslona koji imaju senzore otiska prsta kao module pričvršćene u određenim područjima uređaja.

Na konferenciji će Samsung Display također izložiti prethodno najavljene inovativne zaslone, kao što je Flex Hybrid, koji se može sklopiti i pomicati, te Flex In & Out, koji se može saviti prema unutra i prema van za 360 stupnjeva.

Samsung Display izložit će i svoj najnoviji 77-inčni model QD-OLED zaslona namijenjen vrhunskim televizorima, a koji se može pohvaliti svjetlinom od 2000 nita, donosi Zdnet.com.