U PAR KORAKA

Izbrisali ste fotografije s iPhonea? Evo kako ih vratiti!

28.02.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Svima se može dogoditi da slučajno obrišu fotografije s Appleovog smartfona prije no što su uspjeli napraviti sigurnosnu kopiju. Evo što možete poduzeti nađete li se u takvoj situaciji

Provjerite mapu Recently Deleted

Ako ste slučajno obrisali fotografije, zavirite prvo u mapu Recently Deleted. Kad brišete fotografije s iPhonea, one prvo bivaju prebačene u tu mapu. Vaš bi ih smartfon trebao čuvati 29 dana prije no što nestanu zauvijek.

Provjerite sigurnosnu kopiju iPhonea

Obrisanih fotografija nema u mapi Recently Deleted? Idući korak je provjera jesu li ipak završile u sigurnosnoj kopiji (backupu) u iCloudu ili iTunesu. Pozor! Kako bi ovaj postupak bio moguć morat ćete pregaziti trenutno pohranjene podatke.

Jeste li isprobali ove izvrsne aplikacije za iPhone i iPad? Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NN

Što ako nemate backup? Vrijeme je za alat

Kako bi se domogli slučajno obrisanih fotografija bez sigurnosne kopije trebat ćete alat dr.fone - Recover tvrtke Wondershare, koji vam može pomoći pri pronalaženju fotografija i drugih podataka u iPhoneu. Jednom kad ih nađete ponudit će vam mogućnost odabira onih koje želite vratiti iz mrtvih.

Kako upogoniti dr.fine - Recover?

Podatkovnim kabelom spojite iPhone s računalom. Instalirajte dr.fone na računalo i pokrenite ga. Na izborniku odaberite opciju Recover. Softver bi trebao automatski prepoznati vaš iPhone i otvoriti novi prozor.

U njemu ćete naći plavi panel s tri opcije. Odaberite Recover from iOS Device. Ponudit će vam izbornik s različitim vrstama podataka u uređanju. Neki od njih bit će pod kategorijom Delete. Odaberite Photos i bilo koju drugu kategoriju koja vam odgovara. Kliknite Start Scan.

Kad skeniranje završi program će vas odvesti do galerije u kojoj ćete moći prolistati fotografije i slike, kao i pročešljati kategorije u panelu na lijevoj strani.

Odaberite kategorije koje vam odgovaraju i pregledajte slike u galeriji. Odaberite slike koje želite vratiti i kliknite na Recover to Computer. Nakon toga sve bi vraćene fotografije trebale biti na vašem računalu, piše Tech Advisor.