DRUGA RUNDA

Kreće novo izdanje megafonda za startupove, uključili su se Apple i Microsoft

26.07.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Prvo izdanje ovog fonda, vrijedno sto milijardi američkih dolara, financiralo je brojna poznata imena startup scene, među kojima su Uber, Slack i WeWork

Japanska bankarska grupacija SoftBank prikupila je 108 milijardi američkih dolara za svoj drugi Vision Fund, megafond koji bi trebao ulagati u startupove. Među investitorima su Apple, Foxconn i Microsoft, kao i nekoliko međunarodnih banaka.

Prvo izdanje ovog fonda, vrijedno sto milijardi američkih dolara, financiralo je brojna poznata imena startup scene, među kojima su Uber, Slack i WeWork, koji bi uskoro trebao krenuti u javnu ponudu dionica. Predvodio ga je od 2107. godine japanski milijarder Masajoši Son.

KORISNO I ZABAVNO

Pomno pratite vremensku prognozu? Evo nekoliko aplikacija za koje možda niste čuli, a mogle bi vam se svidjeti

Pogledaj galeriju

U drugu rundu su se također uključili Mizuho Bank, Sumitomo Mitsui, MUFG Bank, Dai-ichi, Sumitomo Mitsui Trust, SMBC Nikko, Daiwa, tvrtka za investiranje Nacionalne banke Kazahstana i Standard Chartered Bank. SoftBank će uložiti 38 milijardi USD, dvije milijarde manje no što se očekivalo.

Među ulagačima kojih nema u drugoj rundi nakon što su bili prisutni u prvoj su banka Goldman Sachs i Fond za javno ulaganje Saudijske Arabije. Nije isključeno kako bi se oni mogli priključiti naknadno, piše Business Insider.