VEĆI ČIP BEZ OZNAKE

iPhone 6s otkriva svoju elektroniku i (djelomično) podizanje sustava

28.08.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Stranica MacRumors.com je od neimenovanog izvora dobila video i foto materijal koji otkriva nadolazeći iPhone 6s u polufunkcionalnom izdanju, izgledno namijenjen internom testiranju. Od noviteta za sljedeću generaciju iPhonea se očekuje po običaju brži i jači čip, baš kao i implementacija Force Touch tehnologije

Zanimljivo je da u video uratku uređaj ima funkcionalan zaslon (prikazuje se poznati zupčanik), no dio elektronike nije spojen - iz kućišta nedostaje nekoliko komada elektronike poput stražnje kamerice. Zbog toga što uređaj nije prikazan u punom pogonu nije niti jasno je li implementiran Force Touch sustav poznat s MacBook računala te glasina vezanih uz iPad Pro. Zaslon je smješten na nešto drugačiji način od postojećeg modela iPhone 6 (ljepilo na stražnjoj strani zaštite umjesto vijaka).

Što se ostatka iznutrica tiče, fotografije matične ploče otkrivaju niz novih čipova. Qualcommov MDM9635M LTE modem je tako prisutan u prikazanom prototipu, a za razliku od prethodnika pruža stabilniju i kvalitetniju LTE vezu uz višu energetsku učinkovitost.

Očekuje se kako će iPhone 6s (i njegovo veće izdanje) donijeti i novu generaciju Ax čipova, možda pod oznakom A9. Ipak, s obzirom na činjenicu da je riječ o prototipnom uređaju, na čipu nema nikakvih vidljivih oznaka. Iz usporednih fotografija je jasno da je veličinom veći od A8, no što to u praksi znači za sada nije jasno. Očekuje se kako će se novi iPhone modeli otkriti 9. rujna.