APPLE

iOS 17 pomiče tipku za prekidanje poziva, pogledajte gdje su je strpali

11.08.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Nadolazeći operativni sustav iOS 17 sa sobom donosi nekoliko poboljšanja poput pregledljivijih dodataka u porukama, no promjene dolaze i u izbornik za pozive

Apple će u novom iOS-u 17 pomaknuti jednu od najkorištenijih tipki - onu za prekidanje poziva. Beta verzije iOS-a 17 koji će na telefone u konačnoj verziji stići ove jeseni zajedno s novim iPhoneom 15 donosi redizajnirano sučelje za pozive koje crvenu tipku pomiče prema dolje desno, eliminirajući razmak između nje i ostalih komandi za pozive, piše Verge.

Novo sučelje dostupno je još od ranih verzija iOS-a 17, no nije zapelo za oko javnosti sve dok o njemu nisu počeli pisati CNBC i Gizmodo.

Evo kako je tipka izgledala dosad:

Evo kako će izgledati u iOS-u 17:

Sudeći prema slikama zaslona, izgleda da je Apple ove opcije uskladio sa novim kontaktnim posterima koji zamjenjuju velik dio ekrana sa slikom osobe s kojom razgovarate. Umjesto da sliku prekrije raznim tipkama, Apple je komande odlučio povući prema dolje kako bi poster mogao ostati u sredini.

Premda će zaljubljenici u tehnologiju vjerojatno prigrliti nov redizajn samo zato jer je praktičan i lijepo dizajniran, velik broj ljudi bi mogao prigovoriti zato jer su se navikli na prekidanje poziva strpano na sredinu donjeg dijela ekrana. Ako smo išta uspjeli naučiti iz iOS-a 16, onda je to da Apple korisnicima obično pruža mogućnost izbora, kao što je to bio slučaj sa Safarijevom trakom za adrese smještenoj na donji, umjesto gornjeg dijela ekrana. Možda će se na koncu sve svesti na biranje personalnih preferenci.