OTKLJUČANI DVOJAC

Intel predstavio temelje šeste generacije svojih procesora

06.08.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Gamescom sajmu Intel je prezentirao svoju stolnu PC platformu nove generacije namijenjenu entuzijastima. S obzirom na to da su PC računala i dalje broj jedan kada je riječ o igrama, Intel taj segment nikako ne zanemaruje. Upravo stoga su otkrivene otključane verzije procesora Intel Core i7-6700K i Core i5-6600K uz pripadajući čipset Intel Z170, čime su postavljeni prvi temelji šeste generacije Intel Core procesora

Intel priopćava kako su novi proizvodi namijenjeni izričito entuzijastima i gejmerima koji žele povećati radni takt računala. Povodom predstavljanja, Intel je organizirao i natjecanje za modificiranje računala.

DDR4 memorija s novom generacijom procesora postat će dostupnija nego ikad, a iako je taj put još uvijek lagan, vrijedi napomenuti da se cijena te memorije značajno snizila u odnosu na prošlu godinu. 'Prvi je put na stolnim računalima namijenjenima širokoj potrošnji dostupna potpuna podrška za DDR4 memoriju, za korisnike koji žele mijenjati radni takt računala vraćen je osnovni radni takt u punom rasponu kako bi se omogućilo fino ugađanje procesora, a tu su i maksimalno četiri jezgre osnovne frekvencije 4,0 GHz, što znači da sajam nudi mnoštvo uzbudljivih novosti', stoji u Intelovu priopćenju.


Sajam Gamescom je uključio i Intelove partnere s novim rješenjima, a Intel je izložio i novu generaciju SSD pogona te Thunderbolt 3 tehnologiju. Do kraja godine u ponudi se očekuje SKU paket za Intel Core K procesore šeste generacije za entuzijaste namijenjen mobilnim uređajima.

Novi procesorski dvojac je dostupan već sada po preporučenim cijenama od 350 odnosno 243 dolara.