PROTIV PHISHINGA

Intel čipovima i tehnologijom ide kontra hakera

26.01.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Intel je ovih dana objavio kako su razvili tehnologiju na čipovima koja će osigurati računalo od određenih vrsta napada/prevara. To se posebno tiče poslovnih okruženja u kojima je vrlo kritično kliknuti na lažirane email poruke koje za cilj imaju ukrasti korisničke podatke

Intel Authenticate tehnologija će se dodati u liniju šeste generacije Intel Core čipova, a prije prodaje na tržištu očekuje se testiranje u nekoliko odabranih poduzeća, otkrio je Tom Garrison, Intelov potpredsjednik.

Authenticate će zapravo postati dijelom svih procesora koji se prodaju računalima namijenjenim poduzećima. Sustav autorizacije koristi hardversku 'višestupanjsku provjeru', čime će se sustavi bolje osigurati od hakera čak i da oni ugrabe korisničke podatke.

'Intel Authenticate provjerava identitet istodobnim korištenjem kombinacije od maksimalno tri pojačana faktora: 'nečega što znate', npr. osobnog identifikacijskog broja, 'nečega što imate', npr. mobilnog telefona, i 'nečega što jeste', npr. otiska prsta. IT odjeli mogu odabrati neki od višestrukih pojačanih autentikacijskih faktora utemeljenih na pravilima tvrtke te se više ne moraju oslanjati samo na sposobnost korisnika da zapamte složene lozinke. Rješenje Intel Authenticate kompatibilno je sa sustavima Microsoft Windows 7, 8 i 10', stoji u priopćenju.


Phishing je, usprkos brojnim softverskim rješenjima dostupnima danas, sve veći problem. Garrison je napomenuo kako se prema procjenama svaki dan odvije više od 115 tisuća cybernapada na poduzeća, a koji uključuju 'pecanje' za korisničkim imenima i lozinkama.

IT menadžeri u kompanijama će moći birati koja točno rješenja iz Intel Authenticatea žele ponuditi.