NOVOSTI IZ APPLEA

Insajderi otkrivaju: Hoće li ovo biti sezonska boja novog iPhonea 15 Pro?

05.07.2023 u 10:52

Bionic
Reading

iPhone 15 Pro mogao bi biti prvi telefon u seriji pro koji će doći sa bojom Product RED

Polako dolazimo u dio godine kad na internetu pronalazimo sve više glasina o nadolazećem iPhoneu. Premda već znamo neke detalje o novim uređajima poput oblika i nadolazećeg USB-C porta, o jednoj stvari je poznato malo - bojama.

Nova objava na Weibou koju je uočio 9to5Mac sugerira da ćemo ovog rujna vidjeti grimizni iPhone 15 Pro. Informacije stižu od insajdera koji je, podsjeća Forbes, prošle godine predvidio ljubičastu varijantu iPhonea 14 Pro.

Pvo smo čitali o tome da Apple neće izbaciti crveni iPhone 15, pa je nakon toga insajder Unknownz21 to opovrgnuo istaknuvši da će Product Red biti jedna od zvijezda ovogodišnjeg asortimana Appleovih mobilnih uređaja - premda nikad dosad nije pripadala Pro uređaju.

Ovo kontradiktira nedavnu glasinu da bi iPhone 15 mogao opet doći u ljubičastoj koja je za nijansu svjetlija od one na iPhoneu 14 Pro, no koja je i dalje 'vrlo duboka'.

Što se 'običnih' iPhonea 15 i 15 Plus tiče, insajderi imaju još jednog favorita - zelenu. Riječ je o boji koju Apple često koristi za iPhone, još od iPhonea 5c. iPhone 11 Pro 2020. je predstavio ponoćno zelenu nijansu, dok je iPhone 11 isto bio dostupan u svojoj varijanti zelene. iPhone 13 i iPhone 13 Pro također su osvježeni sredinom godine u vidu dodatnih nijansi Green i Alpine Green.

  • +5
iPhone 14 Pro Max bio je dostupan u bijeloj, sivoj, zlatnoj i ljubičastoj varijanti. Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prihvatimo li ideju da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus dobiti zelenu nijansu, valja naglasiti da će ovogodišnja nijansa, barem prema insajderima, biti 'blizu zelene boje iPhonea 12 i iPhonea 11'.

Konačno, zgodna stvar oko Applea je što kompanija, makar svake godine izbacuje boje pod istim imenom, uvijek ih barem malo izmijeni. Najbolji primjer su uređaji Product Red koji uvijek dolaze u nekim novim nijansama crvene. Upravo zato insajderi vjeruju da će, ako dođe, zelena boja iPhonea 15 biti malo drukčija od dosadašnjih.

Prethodne glasine govorile su da će iPhone 15 imati svijetloplavu i ružičastu boju, a uvjereni smo kako će pored njih biti dosupne nijanse pod varijantom imena Black, Space Gray ili Midnight. Forbes isto piše da su bijela ili srebrna nijansa vrlo popularne boje, kakvo god ime one imale.

Što se tiče iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Maxa, grimizna nijansa mogla bi se uskladiti s tri druge aktualne boje: Space Black, Silver i Gold. Ako će Pro Max doista biti izrađen od titana, to bi moglo utjecati na boje koje će Apple koristiti.