ALL THINGS DATA

Informatica predstavljena u Zagrebu

11.09.2015 u 07:25

Bionic
Reading

Više od 100 podatkovnih stručnjaka iz vodećih tvrtki iz Hrvatske i regije okupilo se u zagrebačkom hotelu Sheraton tijekom događanja 'Informatica World Tour – Zagreb: All Things Data'

U Zagrebu je u organizaciji Poslovne inteligencije i Informatica Corporation održan 'Informatica World Tour: All Things Data', tijekom kojeg je predstavljena platforma Informatica te praktična iskustva u primjeni naprednih rješenja za analizu velikih količina podataka.

Informatica Corporation je vodeći proizvođač softverske platforme za integraciju podataka Informatica.

Na 'Informatica World Touru' se okupilo više od 100 stručnjaka iz području poslovne inteligencije i upravljanja velikim podacima iz vodećih tvrtki iz Hrvatske i regije, od kojih su brojni korisnici Informatica rješenja.


Sudionici konferencije su dobili uvid u nove svjetske trendove iz područja podatkovne integracije. Krešimir Margetić, stručnjak za BI i DWH iz Vipneta, podijelio je svoje iskustvo u implementaciji unificirane integracijske arhitekture korištenjem Informatica PowerCenter Big Data Edition platforme te dao uvid u to kako Vipnet upravlja testnim podacima i maskira povjerljive podatke korištenjem Informatica Test Data Management platforme.

Sudionici su također imali priliku, kroz izlaganje vodećih ljudi iz Informatice (Alistair Seaton, regionalni direktor tehnike za jugoistočnu Europu, Yomar Rosendo i James Payne, specijalist za prodaju rješenja vezanih uz upravljanje podacima za jugoistočnu Europu) dobiti jasnu sliku o najnovijim trendovima kojih je Informatica velikim dijelom kreator, a u području podatkovne integracije, kvalitete podataka, maskiranja i arhiviranja podataka te upravljanja matičnim podacima i velikim podacima.

'Informatica se već 10 godina za redom uspješno pozicionira kao svjetski lider u području integracije podataka. Iznimno smo ponosni što možemo našem tržištu predstaviti ovu vrhunsku tehnologiju za upravljanje podacima koju koriste, kako najveće svjetske korporacije, tako i najveće regionalne kompanije', rekao je Marijan Bračić, direktor Odjela podatkovne integracije u Poslovnoj inteligenciji.