NAKON SVIH TIH GODINA

Info nam se vratio

08.11.2011 u 16:28

Bionic
Reading

Sajam informacijskih tehnologija bit će održan na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 12. studenog, pod nazivom Info restart. Nadamo se da će biti bolje sreće nego prethodnik

Nakon višegodišnjeg izbivanja, sajam Info vraća se u metropolu. Namjera organizatora je osigurati prostor za promociju poduzetnika i tvrtki s originalnim proizvodima koje u svojem poslovanju koriste moderne tehnologije.

Naglasak će biti na domaćem znanju, idejama i rezultatima rada informatičke industrije, kao i na razmjeni iskustava i poslovnih kontakata.

Očekujte oko 80 izlagača iz Hrvatske, Austrije, Francuske, Hong Konga, Japana, Kine, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Senegala, Ukrajine, Srbije, Švicarske, Tajvana, Kine i Ukrajine.

Pripremljen je program u okviru kojeg će izlagači aktivno prezentirati najsuvremenije proizvode i tehnologije, kao i niz okruglih stolova na temu transparentnosti javne uprave, obrane demokracije i ljudskih prava, sve većeg značaja pametnih telefona te zaštitu privatnosti i djece na internetu.

U četvrtak, 10. studenog, moći ćete u paviljonu 7 pogledati @Betaskroz, prvu domaću predstavu koja se odvija paralelno u stvarnosti i na društvenim mrežama.

Dio sajamske ponude bit će i izložba starih računala Retro info, koja će ponuditi kompjutore s početka 80-ih, prva domaća računala, laptope, konzole za igru, kalkulatore i drugo te natjecanje u retro računalnim igrama Feniks Gaming Arena.

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku, organizirani su besplatni kratki tečajevi računalnog osposobljavanja za starije građane. Bit će održavani tijekom cijelog trajanja sajma u paviljonu 7 na štandu e-Hrvatske.

Info restart bit će dijelom ponude u sklopu Sajma glazbe, plesa i multimedije. Otvorit će ga predsjednik Ivo Josipović u srijedu, 9. studenog, u 10 sati na pozornici paviljona 7.

Više informacija potražite na stranicama Zagrebačkog velesajma