enkripcija na djelu

iMessage će uskoro dobiti još jaču zaštitu od hakera, evo što dolazi

22.05.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Poruke će uz aktiviranu značajku sudionicima slati upozorenje da se netko spojio na njihov iCloud račun

Apple je krajem prošle godine najavio dolazak značajke iMessage Contact Key Verification, alata koji će, prema kompaniji, onima koji se suočavaju sa 'izvanrednim digitalnim prijetnjama' omogućiti da svoje razgovore zaštite od zlonamnernih aktera. Funkcija je bila najavljena za 2023., a čini se da će stići taman prije WWDC-a 2023. te samim time - iOS-om 16.6.

Prema izvješću MacRumorsa, Apple je u petak počeo distribuirati betu iOS-a 16.6 koji, među ostalim donosi i iMessage Contact Key Verification, odnosno provjeru kontakta unutar iMessagea. Nova opcija unutar aplikacije Postavke ukazuje na to da Apple radi na alatu, no za sad se čini da omogućavanje provjere ključa kontakta ne radi ništa. MacRumors nagađa da je to zato jer tvrtka tek treba u potpunosti implementirati provjeru kontakta u iMessageu putem ključa.

iMessage Contact Key Verification će, jednom kad stigne, svima koji koriste značajku a sudjeluju u razgovoru putem iMesagea poslati automatsko upozorenje kad kompanija otkrije da je neautorizirana osoba dodala uređaj na račun. Tvrtka značajku radi za zaštitu aktivista, vladinih dužnosnika i novinara od hakera koje sponzorira država. Riječ je o jednoj od zadnjih značajki koje Apple dodaje iOS-u 16 prije potpunog prebacivanja na razvoj iOS-a 17.